Elkészítése
A margarint, a tejet, a porcukrot és a tojások sárgáját egy tálban simára dolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarinos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy egyenletes masszát kapjunk. A tésztát 2 órán át pihentetjük. A pihent tésztából diónyi gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Miután megsültek, a gombócokat félbevágjuk, és óvatosan kikaparjuk a közepüket. A kikapart piskótát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a töltelékhez szükséges további hozzávalókat, és simára dolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fél gombócokat, és két félből összeragasztunk egy egész gömböt. Végül ételszínezékkel az egyik felét pirosra, a másikat zöldre festjük, hogy színes, dekoratív süteményeket kapjunk.
