Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barack mag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl tej

Töltelék

  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál  baracklekvár
  • 0,5 dl rum (vagy aroma )

Festés

  • piros ételfesték
  • zöld ételfesték

Elkészítése

A margarint, a tejet, a porcukrot és a tojások sárgáját egy tálban simára dolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarinos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy egyenletes masszát kapjunk. A tésztát 2 órán át pihentetjük. A pihent tésztából diónyi gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Miután megsültek, a gombócokat félbevágjuk, és óvatosan kikaparjuk a közepüket. A kikapart piskótát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a töltelékhez szükséges további hozzávalókat, és simára dolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fél gombócokat, és két félből összeragasztunk egy egész gömböt. Végül ételszínezékkel az egyik felét pirosra, a másikat zöldre festjük, hogy színes, dekoratív süteményeket kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barack-mag/