Elkészítése
A hozzávalókat egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, hogy sima, egynemű tésztát kapjunk. A tésztát 10 percre hűtőbe tesszük pihenni. Közben előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A golyókat nem lapítjuk el. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Miután a sütik kihűltek, mindegyik golyó aljáról óvatosan kiszedjük a közepét egy kiskanállal, hogy üregesek legyenek. A kiszedett tésztadarabokat összemorzsoljuk, és elkeverjük lekvárral vagy Nutellával, hogy kenhető masszát kapjunk. Ezzel a masszával megtöltjük a félgömböket, majd kettesével összeragasztjuk őket, hogy barackformát kapjunk.
Az összeragasztott sütiket gyorsan belemártjuk az Alchermes likőrbe vagy rumba, majd hagyjuk megszáradni, hogy a szín és az íz szépen eloszoljon. A süteményeket tálalás előtt hűvös helyen pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
