A puha zsírt kikeverjük a tojássárgákkal, porcukorral, sütőporral, a tejjel és 20 dkg liszttel. Bcsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben, majd utána beledolgozzuk a többi lisztet is.
A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire halmozzuk, majd 180 fokon halvány színűre megsütjük kb 25-30 perc alatt (amikor az alja világos barna, akkor kész). Sütőfüggő, lehet hamarabb elkészül, nézzünk rá idő közben!
Ha kihűlt, akkor kikaparjuk a közepét a tésztának, de óvatosan, mert törik!
A krémhez a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól elkeverjük.
Megtöltöm a krémmel a tésztát és 2-2-őt összeragasztunk.
Vízben feloldott zöld és rózsaszín vagy naracssárga festékbe mártjuk az egyik, majd másik felét, de éppen csak egy pillanatra!
Ezután beleforgatjuk a kristálycukorba és egy éjszakára a tálcán hagyjuk, hogy száradjon, végül dobozba rakjuk. Nem hűtőbe, mert kemény lesz! Nem romlik, akár 2 hetet is bír.