Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackmag sütemény egy mutatós és ízletes aprósütemény, amely a klasszikus barack formáját idézi. A kakaós tésztahéj és a diós-vajas krém tökéletes párost alkot, így ünnepekre és vendégvárónak is remek választás. Bár kicsit időigényesebb, a végeredmény mindenkit elvarázsol.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andi84
Beküldte: 2013.08.18.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a margarint, a porcukrot és a kakaóport összegyúrjuk, majd a masszát jól kivajazott sütőformákba nyomkodjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A vajat, a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét és a porcukrot habosra keverjük. A darált diót kevés forró tejjel leforrázzuk, majd amikor kihűlt, a vajas krémhez adjuk, és simára keverjük.

Összeállítás és díszítés

A kihűlt tésztahéjakat megtöltjük a krémmel, majd kettesével összeragasztjuk őket, hogy barackformát kapjunk. Végül porcukorral elkevert kakaóporba hempergetjük, hogy szép, rusztikus külsőt kapjon.

Tipp

A barackmag sütit érdemes előző nap elkészíteni, mert a krémtől a tészta másnapra megpuhul és összeérnek az ízek. Zárt dobozban több napig is eltartható, így akár ünnepek előtt is megsüthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andi84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is