Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a margarint, a porcukrot és a kakaóport összegyúrjuk, majd a masszát jól kivajazott sütőformákba nyomkodjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A vajat, a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét és a porcukrot habosra keverjük. A darált diót kevés forró tejjel leforrázzuk, majd amikor kihűlt, a vajas krémhez adjuk, és simára keverjük.
Összeállítás és díszítés
A kihűlt tésztahéjakat megtöltjük a krémmel, majd kettesével összeragasztjuk őket, hogy barackformát kapjunk. Végül porcukorral elkevert kakaóporba hempergetjük, hogy szép, rusztikus külsőt kapjon.
Tipp
A barackmag sütit érdemes előző nap elkészíteni, mert a krémtől a tészta másnapra megpuhul és összeérnek az ízek. Zárt dobozban több napig is eltartható, így akár ünnepek előtt is megsüthetjük.
