Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy mély tálban összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza teljesen elválik az edény falától.
Ezután a tésztát a barackmag formákba nyomkodjuk, de nem teljesen tele, mert sülés közben megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8–10 perc alatt megsütjük. A megsült darabokat kiütjük a formából, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a tojást, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerint kevés rumot és mandula aromát. Az alapanyagokat sima, krémes állagúvá dolgozzuk.
A kihűlt sütemények tetejét megkenjük krémmel, majd egy másikkal összeragasztjuk. Végül kakaós porcukorba forgatjuk, hogy szép, „barackmag” hatású legyen.
Tipp
Ha szeretnénk, a porcukrot kevés barackaromával vagy reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük, így még különlegesebb lesz a sütemény. A krémet előre elkészíthetjük és hűtőben pihentethetjük, így könnyebb lesz vele dolgozni.
