Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackmag sütemény sokunk gyerekkorának emléke, amit gyakran ünnepekre vagy vendégségbe készítettek. Ropogós, kakaós-diós tészta és lágy, illatos krém találkozik benne, amely két fél összeragasztásával válik igazi különlegessé.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.11.02.

Tészta

Krém

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy mély tálban összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza teljesen elválik az edény falától.

Ezután a tésztát a barackmag formákba nyomkodjuk, de nem teljesen tele, mert sülés közben megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8–10 perc alatt megsütjük. A megsült darabokat kiütjük a formából, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a tojást, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerint kevés rumot és mandula aromát. Az alapanyagokat sima, krémes állagúvá dolgozzuk.

A kihűlt sütemények tetejét megkenjük krémmel, majd egy másikkal összeragasztjuk. Végül kakaós porcukorba forgatjuk, hogy szép, „barackmag” hatású legyen.

Tipp

Ha szeretnénk, a porcukrot kevés barackaromával vagy reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük, így még különlegesebb lesz a sütemény. A krémet előre elkészíthetjük és hűtőben pihentethetjük, így könnyebb lesz vele dolgozni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is