Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackmag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés rum (el is maradhat)
  • mandula aroma

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy mély tálban összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza teljesen elválik az edény falától.

Ezután a tésztát a barackmag formákba nyomkodjuk, de nem teljesen tele, mert sülés közben megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8–10 perc alatt megsütjük. A megsült darabokat kiütjük a formából, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a tojást, a vaníliás cukrot, valamint ízlés szerint kevés rumot és mandula aromát. Az alapanyagokat sima, krémes állagúvá dolgozzuk.

A kihűlt sütemények tetejét megkenjük krémmel, majd egy másikkal összeragasztjuk. Végül kakaós porcukorba forgatjuk, hogy szép, „barackmag” hatású legyen.

Tipp

Ha szeretnénk, a porcukrot kevés barackaromával vagy reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük, így még különlegesebb lesz a sütemény. A krémet előre elkészíthetjük és hűtőben pihentethetjük, így könnyebb lesz vele dolgozni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackmag-2/