Elkészítése
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 11 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- kevés tej
- 1 rumaroma, vagy izlés szerint rum
- kakaós porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és a formákba nyomkodjuk, nem túl vastagon, és közepesen meleg sütőbe megsütjük.
A krémhez a vajat a vaníliás cukorral jó habosra keverjük.
A darált diót a kristálycukorral elkeverünk, és kevés tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémet, a rumot vagy az aromát. Ezzel a krémmel 2-2 sütiformát összeragasztunk.
Az elkészült barackmagokat kakaós porcukorba hempergetjük.

