Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackmag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor

A töltelékhez

  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db vanília rúd
  • 10 dkg porcukor
  • 11 dkg darált dió

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a margarint, a porcukrot és a kakaóport összegyúrjuk, majd a masszát jól kivajazott sütőformákba nyomkodjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A vajat, a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét és a porcukrot habosra keverjük. A darált diót kevés forró tejjel leforrázzuk, majd amikor kihűlt, a vajas krémhez adjuk, és simára keverjük.

Összeállítás és díszítés

A kihűlt tésztahéjakat megtöltjük a krémmel, majd kettesével összeragasztjuk őket, hogy barackformát kapjunk. Végül porcukorral elkevert kakaóporba hempergetjük, hogy szép, rusztikus külsőt kapjon.

Tipp

A barackmag sütit érdemes előző nap elkészíteni, mert a krémtől a tészta másnapra megpuhul és összeérnek az ízek. Zárt dobozban több napig is eltartható, így akár ünnepek előtt is megsüthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackmag/