Az 5 tojásból készítünk piskótatekercset. Első lépésként 5 tojássárgáját 5 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket külön felverjük 5 dkg cukorral, amíg kemény habot nem kapunk. Ezután 12,5 dkg lisztet egy kiskanál sütőporral elkeverünk, először a tojássárgájához adjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
Miután a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára tesszük, és feltekerjük, hogy formát kapjon. Amikor kihűlt, kitekerjük, és megkenjük sárgabaracklekvárral, majd újra feltekerjük. A piskótatekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy mélyebb kerek tálat folpackkal kibélelünk, és a piskótaszeleteket körberakjuk benne.
A túrót porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. A zselatint óvatosan feloldjuk langyos tejben, és 2-3 kanál habbal elkeverjük, mielőtt a teljes habhoz adnánk. Végül az apróra vágott őszibarackbefőttet is belekeverjük a tejszínes túrókrémbe. Ezt a krémet ráöntjük a piskótaszeletekre, és a tetejét is kirakjuk a maradék piskótatekercsekkel. A süteményt hűtőben pihentetjük egy éjszakán át, majd másnap tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és szeleteljük, mint egy tortát.