Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackos–citromos szelet üdítő, könnyű sütemény, amely jól illik nyári napokra és ünnepi alkalmakra is. A puha piskóta, a frissítő barackpüré és a krémes mascarponés-túrós réteg szépen kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A citromokat felszeleteljük. Egy kisebb edényben 2 dl vízzel és kevés cukorral együtt kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk (kb. 30×35 cm), és 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. A tésztát tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A töltelékhez a lecsepegtetett barackot botmixerrel pürésítjük, majd 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A zselatinlapokat 0,5 dl hideg vízben áztatjuk, enyhén kinyomkodjuk, majd kis lángon felolvasztjuk. A feloldott zselatint a barackpüréhez keverjük, és hagyjuk kicsit dermedni.

Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével, majd ráhelyezzük a második lapot. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük.

A krémhez összekeverjük a mascarponét, a túrót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot és a citrom reszelt héját. A lekvárt kevés forró vízzel kikeverjük, hogy könnyebben csurgatható legyen.

A tésztára rásimítjuk a mascarponés-túrós krémet. A kihűlt, megszárított citromszeleteket a tetejére fektetjük, majd meglocsoljuk a hígított lekvárral. Mentalevelekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is