Elkészítése
A citromokat felszeleteljük. Egy kisebb edényben 2 dl vízzel és kevés cukorral együtt kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk (kb. 30×35 cm), és 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. A tésztát tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
A töltelékhez a lecsepegtetett barackot botmixerrel pürésítjük, majd 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A zselatinlapokat 0,5 dl hideg vízben áztatjuk, enyhén kinyomkodjuk, majd kis lángon felolvasztjuk. A feloldott zselatint a barackpüréhez keverjük, és hagyjuk kicsit dermedni.
Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével, majd ráhelyezzük a második lapot. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük.
A krémhez összekeverjük a mascarponét, a túrót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot és a citrom reszelt héját. A lekvárt kevés forró vízzel kikeverjük, hogy könnyebben csurgatható legyen.
A tésztára rásimítjuk a mascarponés-túrós krémet. A kihűlt, megszárított citromszeleteket a tetejére fektetjük, majd meglocsoljuk a hígított lekvárral. Mentalevelekkel díszítjük.
