Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos-citromos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 85 dkg őszibarackbefőtt
  • 5 lap zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom

Elkészítése

A citromokat felszeleteljük. Egy kisebb edényben 2 dl vízzel és kevés cukorral együtt kis lángon 10 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk (kb. 30×35 cm), és 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. A tésztát tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A töltelékhez a lecsepegtetett barackot botmixerrel pürésítjük, majd 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A zselatinlapokat 0,5 dl hideg vízben áztatjuk, enyhén kinyomkodjuk, majd kis lángon felolvasztjuk. A feloldott zselatint a barackpüréhez keverjük, és hagyjuk kicsit dermedni.

Az alsó tésztalapot megkenjük a barackpürével, majd ráhelyezzük a második lapot. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük.

A krémhez összekeverjük a mascarponét, a túrót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot és a citrom reszelt héját. A lekvárt kevés forró vízzel kikeverjük, hogy könnyebben csurgatható legyen.

A tésztára rásimítjuk a mascarponés-túrós krémet. A kihűlt, megszárított citromszeleteket a tetejére fektetjük, majd meglocsoljuk a hígított lekvárral. Mentalevelekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-citromos-szelet/