Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos csokoládés lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 db sárgabarack
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg mandulaforgács

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.

Sütés

A masszát egy kivajazott, lisztezett, 20×30 cm-es tepsibe öntjük. A tetejére lisztbe mártott, felezett barackokat rakunk magházzal lefelé, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Légkeveréses sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük.

Befejezés

A kihűlt sütemény barackmélyedéseit olvasztott étcsokoládéval töltjük meg. Ha a csokoládé megdermedt, a lepényt négyzetekre vágjuk, úgy, hogy minden szelet közepén legyen egy csokoládés barack.

Tipp

A barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal is, így mindig az éppen szezonális gyümölcsöt használhatjuk. A csokoládé helyett fehér csoki is jól illik hozzá, amely édesebb, krémesebb ízt ad a süteménynek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-csokolades-lepeny/