Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackos finomság egy könnyű, gyümölcsös sütemény, amelyben a puha piskóta és a kajszibarack íze tökéletesen kiegészíti egymást. A tetején lévő mandula ropogóssága még különlegesebbé teszi. Egyszerűen elkészíthető, mutatós édesség, amely frissen és másnap is nagyon finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel kemény, habos állagúra verjük. A lisztet, étkezési keményítőt és mandulalisztet összekeverjük, majd óvatosan, spatula segítségével a tojáshabba forgatjuk, vigyázva, hogy a massza ne törjön össze.

Sütés előkészítése

Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A masszát egyenletesen beleöntjük, majd a félbevágott, lisztbe mártott barackokat a tésztára helyezzük sorban (4×3 elrendezésben). A tetejét megszórjuk mandulával.

Sütés

A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. A barack a sütés közben kissé lesüllyedhet, de ettől még finomabb és mutatósabb lesz, mert a tészta belsejében rejti a gyümölcsöt.

Tálalás

Ha kihűlt, a süteményt rombusz alakúra szeleteljük úgy, hogy minden darab közepén legyen egy fél barack. Porcukorral meghintve még szebb és ízletesebb.

Tipp

A barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal is. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a tésztához keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy mandulaaromát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is