Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel kemény, habos állagúra verjük. A lisztet, étkezési keményítőt és mandulalisztet összekeverjük, majd óvatosan, spatula segítségével a tojáshabba forgatjuk, vigyázva, hogy a massza ne törjön össze.
Sütés előkészítése
Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A masszát egyenletesen beleöntjük, majd a félbevágott, lisztbe mártott barackokat a tésztára helyezzük sorban (4×3 elrendezésben). A tetejét megszórjuk mandulával.
Sütés
A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. A barack a sütés közben kissé lesüllyedhet, de ettől még finomabb és mutatósabb lesz, mert a tészta belsejében rejti a gyümölcsöt.
Tálalás
Ha kihűlt, a süteményt rombusz alakúra szeleteljük úgy, hogy minden darab közepén legyen egy fél barack. Porcukorral meghintve még szebb és ízletesebb.
Tipp
A barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal is. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a tésztához keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy mandulaaromát.
