Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 12 db kajszibarack

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel kemény, habos állagúra verjük. A lisztet, étkezési keményítőt és mandulalisztet összekeverjük, majd óvatosan, spatula segítségével a tojáshabba forgatjuk, vigyázva, hogy a massza ne törjön össze.

Sütés előkészítése

Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A masszát egyenletesen beleöntjük, majd a félbevágott, lisztbe mártott barackokat a tésztára helyezzük sorban (4×3 elrendezésben). A tetejét megszórjuk mandulával.

Sütés

A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük. A barack a sütés közben kissé lesüllyedhet, de ettől még finomabb és mutatósabb lesz, mert a tészta belsejében rejti a gyümölcsöt.

Tálalás

Ha kihűlt, a süteményt rombusz alakúra szeleteljük úgy, hogy minden darab közepén legyen egy fél barack. Porcukorral meghintve még szebb és ízletesebb.

Tipp

A barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal is. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a tésztához keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy mandulaaromát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-finomsag/