Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos házi szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg cukor
  • 2 dl víz
  • baracklekvár
  • pár csepp citromlé

Elkészítése

Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel. Addig főzzük kevergetve, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor ujjpróbát veszünk, úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálban lévő masszából. Ha 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek a megnyitott ujjak között, akkor kész. Keverjük a péphez a pár csepp citromlével lazított baracklekvárt. Langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy formákra.

Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és – ha már jól kihűltek – csomagoljuk be a cukorkákat. Ugyanezzel az eljárással készíthetsz darált dió vagy mogyoró hozzáadásával diós vagy mogyorós, narancsaromával narancsos, málnadzsemmel málnás szaloncukrot is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-hazi-szaloncukor/