Elkészítése
A piskóta:
Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá vejük kb 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk a tojáshabba.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
A piskótáról lehúzzuk a papírt, majd kihűtjük.
A krém:
A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd a csokoládét is belekeverjük. Még a forró csokoládés pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.
A barackot a turmixgépben pürésítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz a lekvárral együtt és robotgéppel összekeverjük.
A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos-barackos-joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk.
Hűtőbe tesszük 30 percre.
A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük. Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni akkor a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


