Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos-joghurtos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 3 tojás
  • 9 dkg finomliszt
  • 9 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Pudingos réteghez

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál cukor

Joghurtos krémhez

  • 150 g natúr joghurt
  • 2 darab őszibarack (befőtt)
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 1 dl befőttlé
  • 15 gramm zselatinpor
  • 1 dl habtejszín

A tetejére

  • 1 csomag tortazselé
  • 250 ml víz
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítése

A piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá vejük kb 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk a tojáshabba.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

A piskótáról lehúzzuk a papírt, majd kihűtjük.

A krém:

A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd a csokoládét is belekeverjük. Még a forró csokoládés pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.

A barackot a turmixgépben pürésítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz a lekvárral együtt és robotgéppel összekeverjük.

A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos-barackos-joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk.

Hűtőbe tesszük 30 percre.

A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük. Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni akkor a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-joghurtos-szelet-2/