Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos kevert sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 16 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 60 dkg sárgabarack

A mázhoz

  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál baracklé

Elkészítése

A tojásokat a porcukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A vajat mikróban felolvasztjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, ezután a masszához dolgozzuk.

Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a tésztát. A megmosott, meghámozott és negyedekre vágott barackokat eloszlatjuk a tetején. A sütit 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig, vagy tűpróbáig világosra sütjük.

A mázhoz a porcukrot a baracklével simára keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük. A mázat hagyjuk megszáradni, ezután szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-kevert-sutemeny-2/