Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pudingport a tejjel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni.
A leveles tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét a tepsi méreténél kissé nagyobbra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd 6–8 perc alatt elősütjük, hogy a puding ne áztassa el. Erre egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet.
A puding tetejére sorakoztatjuk a piskótakorongokat, majd befedjük az apróra vágott barackdarabokkal. Ráhelyezzük a tészta másik felét, amit szintén megszurkálunk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőpapír segítségével óvatosan rácsra emeljük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, majd olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejére.
Tipp
A barack helyett készíthetjük meggyel vagy körtével is, így változatosabb ízeket kapunk. A pudingba keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat, amitől friss, üdítő aromát kap a sütemény.
