Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 kg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 60 dkg érett sárgabarack ( vagy akár lekvár is lehet)
  • 0,5 dl tejföl

Elkészítése

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a tojás sárgáját, csipetnyi sót és a tejfölt is. Elfelezzük a tésztát és az egyik felét kinyújtva tepsibe helyezzük és félig megsütjük.

Ha kihűlt rászórjuk a darált diót, majd sorjában rátesszük a kimagozott fél barackokat vagy a lekvárt.

Meghintjük a maradék porcukorral melybe fahéjat is keverhetünk és az egészte befedjük a maradék kinyújtott tésztával.

Végül bekenjük a tojás fehérjével, megszurkáljuk villával és közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés után hagyjuk kicsit szikkadni, melegen ne vágjuk fel!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-linzer/