Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos mascarponés piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 doboz barackkonzerv

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk. Egy nagy tepsit (44*38 cm) sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

A még meleg lapot feltekerjük és úgy hűtjük ki.

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukrokkal, citrom héjával és levével.

A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt és megkenjük előrször lekvárral, majd a mascarpnés krémmel. Feltekerjük, majd a felvert tejszínnel és a lecsepegtetett barackkal díszítjük.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-mascarpones-piskotatekercs/