Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos-piskótás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alsó tésztához

  • 15 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
  • 1 tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor

A piskótához

  • 5 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkenál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Valamint

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

A barackokat kimagozzuk és 4 részre vágjuk.

Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Ha elválik az edény falától, akkor beleegyengetjük egy közepes méretű tepsibe (25*35 cm).

A negyedelt barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd 25 percig elősütjük.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az olajat és géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a hab (ez egy kakaós piskóta).

Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a piskótát a tetejére. Visszatesszük a sütőbe és további 20 percig sütjük kb.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-piskotas-kocka/