Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Barackos pite egy klasszikus, nyárias sütemény, amely a puha tésztát és a lédús, édes sárgabarackot ötvözi. Könnyen elkészíthető, mégis látványos édesség, amely bármilyen alkalomra megállja a helyét. Frissen, porcukorral meghintve a legfinomabb, de másnapra is puha marad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

A masszát egy közepes méretű, kivajazott tepsibe simítjuk. A kimagozott, negyedekre vágott barackokat egyenletesen a tetejére rakjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25–30 perc alatt készre sütjük, amíg a tészta aranyszínt kap, és a barackok kissé megsülnek. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a tésztába keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliás cukrot. A tetejére őrölt fahéjjal megszórt barackokkal még illatosabb és ízletesebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is