Elkészítése
A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A masszát egy közepes méretű, kivajazott tepsibe simítjuk. A kimagozott, negyedekre vágott barackokat egyenletesen a tetejére rakjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25–30 perc alatt készre sütjük, amíg a tészta aranyszínt kap, és a barackok kissé megsülnek. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a tésztába keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliás cukrot. A tetejére őrölt fahéjjal megszórt barackokkal még illatosabb és ízletesebb lesz.
