Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Barackos-pudingos sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a barackos-pudingos sütemény lágy krémmel és illatos tésztával készül, amelyet a gyümölcs frissessége tesz különlegessé. Egyszerű elkészíteni, mégis mutatós, ezért ünnepi alkalmakra és hétköznapi édességnek is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.09.24.

Tésztához

A krémhez

Elkészítése

Tészta

A lisztet a cukorral, margarinnal, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, citromlével, vaníliás cukorral és sütőporral összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Krém

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot.

Összeállítás és sütés

Egy vajazott, lisztezett tepsibe kinyújtjuk az egyik tésztalapot, rákenjük a barackos-pudingos krémet, majd befedjük a másik tésztalappal.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Pihentetés

A süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük, így szépen összeáll és könnyebben szeletelhető lesz.

Tipp

A barack helyett készíthetjük szilvával vagy meggyel is, így változatos ízvilágot kapunk. A tetejét díszíthetjük szeletelt mandulával, amely finom ropogós réteget ad a süteménynek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is