Elkészítése
Tészta
A lisztet a cukorral, margarinnal, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, citromlével, vaníliás cukorral és sütőporral összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Krém
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot.
Összeállítás és sütés
Egy vajazott, lisztezett tepsibe kinyújtjuk az egyik tésztalapot, rákenjük a barackos-pudingos krémet, majd befedjük a másik tésztalappal.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Pihentetés
A süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük, így szépen összeáll és könnyebben szeletelhető lesz.
Tipp
A barack helyett készíthetjük szilvával vagy meggyel is, így változatos ízvilágot kapunk. A tetejét díszíthetjük szeletelt mandulával, amely finom ropogós réteget ad a süteménynek.
