Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos-pudingos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 30 dkg barack

Elkészítése

Tészta

A lisztet a cukorral, margarinnal, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, citromlével, vaníliás cukorral és sütőporral összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Krém

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot.

Összeállítás és sütés

Egy vajazott, lisztezett tepsibe kinyújtjuk az egyik tésztalapot, rákenjük a barackos-pudingos krémet, majd befedjük a másik tésztalappal.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Pihentetés

A süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük, így szépen összeáll és könnyebben szeletelhető lesz.

Tipp

A barack helyett készíthetjük szilvával vagy meggyel is, így változatos ízvilágot kapunk. A tetejét díszíthetjük szeletelt mandulával, amely finom ropogós réteget ad a süteménynek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-pudingos-sutemeny-2/