Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A torta alapja: 25 dkg darált keksz 20 dkg margarin A krém: 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt 4 dl tejszín 8 dkg cukor 10 dkg sárgabaracklekvár 1 tk. vanília aroma fél citrom leve 2 tk zselatin por A tetejére: 5-6 szem őszibarack befőtt 1,5 dl őszibarack lé 3 tk. zselatin por Elkészítése: […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 adag
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.08.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

A torta alapja:

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin

A krém:

  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 tk. vanília aroma
  • fél citrom leve
  • 2 tk zselatin por

A tetejére:

  • 5-6 szem őszibarack befőtt
  • 1,5 dl őszibarack lé
  • 3 tk. zselatin por


Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk

Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.

Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.

Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is