Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokból, a cukorból, a vízből, a sütőporral elkevert lisztből klasszikus vizes piskótát készítünk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A pudingport a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A forró pudingot egyenletesen a kihűlt piskótára öntjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokból, a cukorból, a vízből, a sütőporral elkevert lisztből klasszikus vizes piskótát készítünk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A pudingport a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A forró pudingot egyenletesen a kihűlt piskótára öntjük, és elsimítjuk.

A barackbefőttet leszűrjük, és a gyümölcsöt egyenletes szeletekre vágjuk. A barackszeleteket tetszőleges mintázatban a még meleg puding tetejére helyezzük, enyhén belenyomkodva, hogy stabilan álljanak.

A zselatint az üdítővel a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A piskóta köré érdemes egy alufóliából készített kerítést tenni, hogy a zselatin ne folyjon le. Amikor a zselatin már kezd sűrűsödni, óvatosan ráöntjük a puding és a gyümölcs tetejére.

A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

Bármilyen gyümölccsel vagy pudinggal elkészíthető, így könnyen variálható a recept.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is