Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag színtelen zselatinpor
  • 7,5 dl narancslé (vagy baracklé )
  • 1 doboz barackbefőtt

Elkészítése

A tojásokból, a cukorból, a vízből, a sütőporral elkevert lisztből klasszikus vizes piskótát készítünk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A pudingport a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A forró pudingot egyenletesen a kihűlt piskótára öntjük, és elsimítjuk.

A barackbefőttet leszűrjük, és a gyümölcsöt egyenletes szeletekre vágjuk. A barackszeleteket tetszőleges mintázatban a még meleg puding tetejére helyezzük, enyhén belenyomkodva, hogy stabilan álljanak.

A zselatint az üdítővel a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A piskóta köré érdemes egy alufóliából készített kerítést tenni, hogy a zselatin ne folyjon le. Amikor a zselatin már kezd sűrűsödni, óvatosan ráöntjük a puding és a gyümölcs tetejére.

A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

Bármilyen gyümölccsel vagy pudinggal elkészíthető, így könnyen variálható a recept.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-szelet-4/