Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét egy 20×30 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a túrót alaposan összekeverjük a porcukorral, a búzadarával, a tejföllel és a citrom levével. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal (befőttet is használhatunk). […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.08.

Tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét egy 20×30 cm-es tepsibe nyújtjuk.

A töltelékhez a túrót alaposan összekeverjük a porcukorral, a búzadarával, a tejföllel és a citrom levével. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal (befőttet is használhatunk).

A maradék tésztát kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben eltávozhasson.

A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Amikor kivesszük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral.

A habréteghez a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal, és olvasztott csokoládéval csorgatjuk meg a tetejét.

Hűtés után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is