Elkészítése
A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét egy 20×30 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a túrót alaposan összekeverjük a porcukorral, a búzadarával, a tejföllel és a citrom levével. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal (befőttet is használhatunk).
A maradék tésztát kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben eltávozhasson.
A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Amikor kivesszük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral.
A habréteghez a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal, és olvasztott csokoládéval csorgatjuk meg a tetejét.
Hűtés után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
