Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom leve
  • sárgabarack befőtt

A tetejére

  • sárgabaracklekvár
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • sárgabarack befőtt
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét egy 20×30 cm-es tepsibe nyújtjuk.

A töltelékhez a túrót alaposan összekeverjük a porcukorral, a búzadarával, a tejföllel és a citrom levével. A túrókrémet egyenletesen rákenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal (befőttet is használhatunk).

A maradék tésztát kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben eltávozhasson.

A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Amikor kivesszük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral.

A habréteghez a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal, és olvasztott csokoládéval csorgatjuk meg a tetejét.

Hűtés után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-szelet-5/