Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lekvárt a cukorral és a margarinnal gőz fölött felforraljuk (addig, amíg a cukor és a margarin felolvad). Ezután hozzáadjuk az egész tojást, a lisztet és a szódaport. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. Kb. 180 fokon 7 percig sütjük/lap.

Míg a lapok sülnek, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel felforraljuk, majd hagyjuk hűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük. A krémet ketté osztjuk, az egyik felébe kakaóport, a másikba pedig 2 csomag vaníliás cukrot keverünk.

A lapokat betöltjük: az alsó lapra vaníliás krémet, rá a kakaós krém, és végül vékony rétegben befedjük a legfelső lapot a vaníliás krémmel. Csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét.

Mind a 3 lapot így töltjük meg, vagy ha egyben szeretnénk, akkor a lapokat egymásra is tehetjük, így 3 emeletes lesz a süti. 1-2 órát hagyjuk állni, majd csíkokra szeleteljük.

Egyszerű, olcsó és isteni! Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-szelet/