Elkészítése
Két darab 5 tojásos piskótát sütünk gáztepsiben – az egyiket kakaósan, a másikat simán, fehéren. A kakaós piskótában 1 evőkanál lisztet kakaóporra cserélünk. Miután mindkét piskóta kihűlt, elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez áttörjük a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat is. Közben 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, és kissé felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon. Hagyjuk hűlni, de mielőtt megszilárdulna, hozzáadjuk a túrós keverékhez. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túróba, végül hozzákeverjük a felkockázott barackot is.
A krémet a két piskóta közé kenjük, úgy, hogy a túrós-barackos töltelék szépen elterüljön. A tetejére gőz felett olvasztunk tortabevonót 2 evőkanál olajjal, hogy szép fényes legyen. Miután a bevonat megszilárdult, a sütemény szeletelhető és tálalható is.
Jó étvágyat kívánunk!
