Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,2 kg őszibarack 1 tasak tortazselé kb. 20-25 dkg babapiskóta Túrókrémhez: 1/2 kg félzsíros túró 7-8 ek kristálycukor 3 cs vaníliás cukor 1/2 lime kifacsart leve 500 ml habtejszín Elkészítése: Az őszibarackokat – de lehet nektarin is (!) megmossuk, héját leszedjük és vékonyabb cikkekre vágjuk, majd félretesszük. Egy magasabb falú sütőformát vagy jénai tálat […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.08.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,2 kg őszibarack
  • 1 tasak tortazselé
  • kb. 20-25 dkg babapiskóta

Túrókrémhez:

  • 1/2 kg félzsíros túró
  • 7-8 ek kristálycukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • 500 ml habtejszín


Elkészítése:

Az őszibarackokat – de lehet nektarin is (!) megmossuk, héját leszedjük és vékonyabb cikkekre vágjuk, majd félretesszük.

Egy magasabb falú sütőformát vagy jénai tálat a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára gusztán elhelyezzük a barackszeletek egy részét, a maradékot pedig apróbb darabokra vágjuk.

A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük a barackokra, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.

Ha a túró nagyon száraz és nem akar összeállni, egy kis kanál tejföllel rásegíthetünk!

Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.

Az így kapott túrókrémet gondolatban elosztjuk 3 felé, egy részét egyenletesen elsimítjuk az ekkora megszilárdult barackos gyümölcskocsonyán, ezután megpakoljuk a kockára vágott barackok felével, majd még egy réteg túrós krém következik, most erre rátesszük a barack darabok másik felét, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét.

Folpackkal lefedjük és kb 2-3 órára tegyük hűtőbe.
(Azért nem kevertem el a krémbe a barackokat, mert miután puha/érett gyümölcs, biztos, hogy nem maradtak volna így egyben, tehát inkább a rétegelést választottam!)

Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.

Ez a finomság, a receptjeim között szereplő “epres-túrós desszert” alapján készült, átavanzsálva a barackos verzióra, csak kissé több habbal és gyümölccsel felturbózva! 😉

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is