Elkészítése
Hozzávalók:
- egy csomag piskótatallér
- egy konzerv/fél kiló őszibarack
- 10 dkg barackos joghurt
- 25 ml habtejszín
- zselatinfix
- 25 dkg túró
- porcukor
- baracklekvár
Elkészítése:
Az őszibarackokat apró darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, beleöntjük a joghurtot, a zselatinfixet, a túrót az ízlés szerint a porcukrot és végül a kemény habbá vert tejszínt. Kb 10 percre hűtőbe helyezzük. A piskótákat vékonyan megkenjük baracklekvárral majd egy kávéskanállal a krémet a piskótákra kanalazzuk. Díszítésként apró barackdarabokat tehetünk rá. Hűtőszekrénybe helyezzük és 2-3 óra elteltével, amikor a piskóta már megpuhult fogyasztható is.
[box style=”info”]Másnap a legfinomabb, mivel úgy összeérnek az ízek. :)[/box]
