Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos zebraszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 380 g búzaliszt
  • 3 teáskanál sütőpor (csapott)
  • 220 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 6 darab tojás (közepes méretű)
  • 60 ml langyos víz
  • 240 ml olaj
  • 3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)

Krémhez

  • 480 g őszibarack befőtt
  • 100 g kekszes csoki
  • 1 csomag zselatin
  • 250 g ricotta (vagy jól áttört túró)
  • 1 db citrom leve
  • 30 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 400 ml habtejszín (hideg )

Elkészítése

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton simára keverjük a tésztát.

A tésztát elfelezzük: az egyik feléhez hozzáadunk kevés sárga ételszínezéket, a másik feléhez pedig a kakaóport. A tésztát középről indulva töltjük a tepsibe, felváltva: 2 evőkanál sárga tésztát, majd 2 evőkanál kakaós tésztát rakunk egymás fölé. A tésztát nem simítjuk el, hanem a tepsi oldalát óvatosan megütögetjük, hogy egyenletesen szétoszlassuk. A tepsit az előmelegített sütő alsó részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Miután megsült, a süteményt sütőrácson, a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Ezután a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A barackot lecsepegtetjük és apró kockákra vágjuk, a csokoládét pedig nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük, és az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.

A zselatint a tasak utasítása szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, cukorral és vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, valamint a barack- és csokoládédarabokat. A krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot.

A süteményt legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/barackos-zebraszelet/