Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Báránytorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • pár csepp citromé

Krémhez

  • 250 ml tej
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • citromlé (vagy rumaroma )

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a citromlevet vagy citromhéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.

A bárányformát alaposan kizsírozzuk és liszttel meghintjük, hogy ne ragadjon bele a tészta. Beleöntjük a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A krém elkészítése:

A tej felét a cukorral felforraljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tej másik felével, majd a forró tejhez öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Ízlés szerint citromlével vagy rumaromával ízesítjük.

A kihűlt tésztát óvatosan hosszában kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a bárány alakú tortát, és tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/baranytorta/