A tojások sárgáját habosra keverjük a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a citromlevet vagy citromhéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
A bárányformát alaposan kizsírozzuk és liszttel meghintjük, hogy ne ragadjon bele a tészta. Beleöntjük a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
A krém elkészítése:
A tej felét a cukorral felforraljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tej másik felével, majd a forró tejhez öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Ízlés szerint citromlével vagy rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tésztát óvatosan hosszában kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a bárány alakú tortát, és tetszés szerint díszítjük.