Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
- 120 g rizsliszt
- fehér fondant
- sárgabaracklekvár
- piros ételfesték
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük. A kettőt óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a liszteket, majd összeforgatjuk.
A fele masszába piros ételfestéket keverünk. Egy kis méretű tepsibe sütőpapírt teszünk úgy, hogy a kétféle tésztát elválasztjuk egymástól. Előmelegített, 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, rácsra tesszük és lehúzzuk a papírt. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk a piskótákat.
Két különbözőt teszünk egymás mellé a kinyújtott fondant egyik felére. Megkenjük sárgabaracklekvárral a csíkok két oldalát és a tetejét, majd rátesszük a másik kettőt ellentétesen és azokat is megkenjük lekvárral.
Ráborítjuk a fondant és a felesleget levágjuk.