Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Sütemény receptek

Battenberg szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 15 dkg porcukor 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 3 tojás 1 teáskanál vaníliakivonat 1/2 teáskanál mandulakivonat pár csepp piros ételfesték 20 dkg sárgabaracklekvár 30 dkg natúr marcipán Elkészítése: Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Keményre hajtogatunk egy alufóliacsíkot és ezzel hosszában elfelezzük a tepsit. Ebbe kerül majd a kétszínű piskóta. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat
  • pár csepp piros ételfesték
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg natúr marcipán


Elkészítése:

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Keményre hajtogatunk egy alufóliacsíkot és ezzel hosszában elfelezzük a tepsit. Ebbe kerül majd a kétszínű piskóta.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Hozzáadjuk a vanília és a mandulakivonatot.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, az őrölt mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét az ételfestékkel rózsaszínre megszínezzük, és a tepsi másik felébe öntjük.

Előmelegített sütőben, 175 fokon készre sütjük a kétszínű piskótát. kb 15 perc alatt. Rácsra téve kihűtjük. Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk.

A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánmasszát porcukorral beszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük a kész süteményalapot.

Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, amelyet baracklekvárral ragasztunk össze, majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színezettel.

Ha elkészültünk, akkor befedjük marcipánnal és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd ezt követően ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Ballagási receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is