Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tea sütik, kekszek

Bécsi csokis keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kekszek elkészítése Először keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból és a cukorból. Amikor a keverék sima és habos, fokozatosan dolgozzuk bele a lisztet, a kakaóport és a kukoricalisztet. Az így kapott masszát töltsük egy habzsákba, amelyet nagy csillagcsúccsal láttunk el. A tésztát zsírozott tepsire formázzuk különféle alakzatokba: nyomhatunk rudakat, kagylókat vagy S […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A kekszek elkészítése

Először keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból és a cukorból. Amikor a keverék sima és habos, fokozatosan dolgozzuk bele a lisztet, a kakaóport és a kukoricalisztet. Az így kapott masszát töltsük egy habzsákba, amelyet nagy csillagcsúccsal láttunk el.

A tésztát zsírozott tepsire formázzuk különféle alakzatokba: nyomhatunk rudakat, kagylókat vagy S betűket. Az előmelegített sütőben 4-es fokozaton (kb. 170-180°C) süssük a kekszeket 20-25 percig. Miután megsültek, hagyjuk őket tortarácson kihűlni.

A csokoládé bevonat és díszítés

Amikor a kekszek kihűltek, olvasszuk meg a csokoládét, majd a kekszek egyik felét mártsuk bele. Helyezzük a csokival bevont kekszeket sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon. A csoki nélkül maradt részt megszórjuk porcukorral, hogy finom, dekoratív végeredményt kapjunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is