Elkészítése
A kekszek elkészítése
Először keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból és a cukorból. Amikor a keverék sima és habos, fokozatosan dolgozzuk bele a lisztet, a kakaóport és a kukoricalisztet. Az így kapott masszát töltsük egy habzsákba, amelyet nagy csillagcsúccsal láttunk el.
A tésztát zsírozott tepsire formázzuk különféle alakzatokba: nyomhatunk rudakat, kagylókat vagy S betűket. Az előmelegített sütőben 4-es fokozaton (kb. 170-180°C) süssük a kekszeket 20-25 percig. Miután megsültek, hagyjuk őket tortarácson kihűlni.
A csokoládé bevonat és díszítés
Amikor a kekszek kihűltek, olvasszuk meg a csokoládét, majd a kekszek egyik felét mártsuk bele. Helyezzük a csokival bevont kekszeket sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon. A csoki nélkül maradt részt megszórjuk porcukorral, hogy finom, dekoratív végeredményt kapjunk.
