Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bécsi csokis keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj (vagy margarin )
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 12 dkg étcsokoládé
  • porcukor

Elkészítése

A kekszek elkészítése

Először keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból és a cukorból. Amikor a keverék sima és habos, fokozatosan dolgozzuk bele a lisztet, a kakaóport és a kukoricalisztet. Az így kapott masszát töltsük egy habzsákba, amelyet nagy csillagcsúccsal láttunk el.

A tésztát zsírozott tepsire formázzuk különféle alakzatokba: nyomhatunk rudakat, kagylókat vagy S betűket. Az előmelegített sütőben 4-es fokozaton (kb. 170-180°C) süssük a kekszeket 20-25 percig. Miután megsültek, hagyjuk őket tortarácson kihűlni.

A csokoládé bevonat és díszítés

Amikor a kekszek kihűltek, olvasszuk meg a csokoládét, majd a kekszek egyik felét mártsuk bele. Helyezzük a csokival bevont kekszeket sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon. A csoki nélkül maradt részt megszórjuk porcukorral, hogy finom, dekoratív végeredményt kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/becsi-csokis-keksz/