Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Beigli gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához (2 rúdhoz

  • 250 g glutenix csicseris kenyérpor
  • 12 g friss élesztő
  • 40 g cukor
  • 1 tojás
  • 50 g margarin
  • 1,2 dl rizstej

Diótöltelékhez (1 rúd töltéséhez)

  • 100 g darált dió
  • 30 g GM zsemlemorzsa
  • 1 dl rizstej
  • 60 g cukor
  • 50 g mazsola
  • 0,5 citrom reszelt héja

Máktöltelékhez (1 rúd töltéséhez)

  • 100 g darált mák
  • 20 g kukoricadara
  • 60 g cukor
  • 50 g mazsola
  • 0,5 citrom reszelt héja

A lekenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

Először a töltelékeket készítsük el: a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.

Az élesztőt a cukorral ízesített rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt, margarin, tojás keverékéhez adjuk és alaposan összedolgozzuk.

2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni és pontosan ketté osztani!

A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk és egész tojással lekenjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el.

Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon kb 20 percig.

Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, így napokig friss marad!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/beigli-glutenmentesen/