Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, négy egyforma cipóra osztjuk, és néhány percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd ráöntjük a felmelegített tejet, és alaposan összedolgozzuk. A diós tölteléket ugyanígy készítjük el.
A pihentetett cipókat ujjnyi vastag téglalapokra nyújtjuk, kettőt mákos, kettőt pedig diós töltelékkel megkenünk, majd feltekerjük őket. A tekercseket tepsibe helyezzük, lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
