Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, négy egyforma cipóra osztjuk, és néhány percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd ráöntjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.16.

Hozzávalók 4 rúdhozTésztához

A mák töltelékhez

Diós töltelék

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, négy egyforma cipóra osztjuk, és néhány percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd ráöntjük a felmelegített tejet, és alaposan összedolgozzuk. A diós tölteléket ugyanígy készítjük el.

A pihentetett cipókat ujjnyi vastag téglalapokra nyújtjuk, kettőt mákos, kettőt pedig diós töltelékkel megkenünk, majd feltekerjük őket. A tekercseket tepsibe helyezzük, lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is