Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bejgli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 rúdhozTésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 dl étolaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojássárgája

A mák töltelékhez

  • 25 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl tej

Diós töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • kevés fahéj
  • reszelt citromhéj

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, négy egyforma cipóra osztjuk, és néhány percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a mákos töltelék hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd ráöntjük a felmelegített tejet, és alaposan összedolgozzuk. A diós tölteléket ugyanígy készítjük el.

A pihentetett cipókat ujjnyi vastag téglalapokra nyújtjuk, kettőt mákos, kettőt pedig diós töltelékkel megkenünk, majd feltekerjük őket. A tekercseket tepsibe helyezzük, lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bejgli-3/