Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Békebeli puncs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez

  • 3 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rumaroma

A lapok lekenéséhez

  • barack lekvár

A mázhoz

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál málnaszörp
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük.

Egy 22*34 cm-es tepsi hátára sütőpapírt teszünk és az egyik kinyújtott, kisebb lapot rátesszük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.

A kisült tésztákat a papírral együtt emeljük le és varjúk meg amíg teljesen kihűl, mert különben összetörik!

A megmaradt nagyobb tésztát is kinyújtjuk és kisütjük. Nem baj, ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe!

A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a daralt diót a kakaóport és a rumaromát is.

Az egyik megsütött lapot beletesszük a tepsibe, lekenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lappal befedjük. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.

Másnap a tetejét felforrósított és átszürt lekvárral lekenjük.

Egy magas falú, fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a málnaszörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrüsödik.

A lekvárral lekent tészta tetejére csorgatjuk a mázat, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük mert maszatos lesz!

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bekebeli-puncs-szelet-2/