Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Békebeli zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 csomag élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 40 dkg darált dió
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomab vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
  • csoki

Csokimáz

  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd hozzáadjuk a tészta többi alapanyagát, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat szárazon összekeverjük. A tésztát négy részre osztjuk, majd az első részt kinyújtjuk a tepsi méretére.

Megkenjük lekvárral (az egész üveget használjuk fel, ettől nem lesz száraz), és megszórjuk a dióval. Jön a következő tészta, majd újra lekvár és dió. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal be lehet vonni.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bekebeli-zserbo/