Elkészítése
Linzertészta
A margarint a liszttel és a darált dióval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját és a tojássárgáját. Az egészet tésztává gyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, egy közepes tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 °C-os sütőben 7–10 percig elősütjük.
Diós töltelék
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A darált diót, a darált kekszet, a fahéjat, a szegfűszeget, a mézet és a citromhéjat összekeverjük, majd a forró sziruppal leöntjük, és alaposan elkeverjük.
Az elősütött linzertésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a diós tölteléket.
Piskóta a tetejére
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a tojássárgákat és a lisztet. A masszát zacskóba töltjük, csücskét levágjuk, és a diós réteg tetejére átlósan, majd keresztben díszítést nyomunk belőle.
A süteményt 180 °C-on további 20–25 percig sütjük, amíg a piskóta szépen megsül.
Tipp
A diós tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy apróra vágott kandírozott narancshéjjal. Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral, így még mutatósabb lesz.

