Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Berliner sütemény különleges, több rétegből álló édesség, amelyben a linzertészta, a diós töltelék és a könnyű piskóta tökéletes harmóniát alkot. A sárgabaracklekvár friss ízt ad a diós réteghez, így ünnepi alkalmakra is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.02.

Linzertészta

Töltelék folyékony részéhez

Töltelék száraz részéhez

Piskóta a tetejére

Linzer tésztára

Elkészítése

Linzertészta

A margarint a liszttel és a darált dióval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját és a tojássárgáját. Az egészet tésztává gyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk, egy közepes tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 °C-os sütőben 7–10 percig elősütjük.

Diós töltelék

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A darált diót, a darált kekszet, a fahéjat, a szegfűszeget, a mézet és a citromhéjat összekeverjük, majd a forró sziruppal leöntjük, és alaposan elkeverjük.

Az elősütött linzertésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a diós tölteléket.

Piskóta a tetejére

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a tojássárgákat és a lisztet. A masszát zacskóba töltjük, csücskét levágjuk, és a diós réteg tetejére átlósan, majd keresztben díszítést nyomunk belőle.

A süteményt 180 °C-on további 20–25 percig sütjük, amíg a piskóta szépen megsül.

Tipp

A diós tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy apróra vágott kandírozott narancshéjjal. Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk porcukorral, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is