Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Berlini szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 33 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 10 g sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 6 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl tej

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál finomliszt

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk.

Kinyújtjuk és egy 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.

A diót, darált kekszet a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.

A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát a diós töltelék tetejére simítjuk és az egészet 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára, fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, még forró tésztát.

Amikor kihűlt és a máz is rászáradt, szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/berlini-szelet/