Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalmasajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg birs (alma)
  • 60 dkg cukor
  • 1 dl víz


Elkészítése:

A birsalmákat jól megmossuk, magházukat eltávolítjuk, és héjastól (csak ha szép a héja) apró kockákra vágjuk, megfelelő edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.

Hozzáadjuk a cukrot, és főzzük, míg megsűrűsödik. Amikor sűrűsödni kezd, állandóan kevergetjük, hogy ne égjen oda, akkor jó, amikor a kanalat megemelve, nem csepeg le az alma.

Pudingformákba adagoljuk, egy napot állni hagyuk, másnap kiborítjuk. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy akár egy-két hétig is száríthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/birsalmasajt/