Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- csipet só
- 11 dkg liszt
Túró pettyekhez:
- 15 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 3-4 dkg búzadara
Elkészítése:
A túrót a cukorral alaposan kikeverjük, majd a tojás sárgájával is, végül a búzadarával. Félretesszük, és elkészítjük a brownie-t.
Az étcsokoládét és a vajat megolvasztjuk. (Figyelem, én gyarló módon csalok – mikrózható edénybe teszem a vajat és a csokit is egyszerre, és kb. 3×40 mp alatt felolvasztom. Közben keverek rajta.)
A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csipet sót, majd a vajas-csokis keveréket.
Összekeverjük, végül beleforgatjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a túrót kiskanál segítségével “szétszórjuk” rajta… 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.